ISTH Berlin 2017: yeni bir rekor!

Uluslararası Tromboz ve Hemostaz Derneği (ISTH) 26. Kongresi bu yıl 8 – 18 Temmuz tarihleri arasında Berlin, Almanya’da yapıldı. İki yılda bir yapılan bu kongre, bu alandaki en büyük etkinliklerden biri.
ISTH Berlin 2017

Berlin 2017 kongresine yaklaşık 9.500 kişi katıldı ve bu ISTH kongreleri tarihinde bir rekor oldu. Yaklaşık 110 ülkeden ziyaretçiler Almanya’nın başkentine gelerek geniş bir yelpazede bilimsel konferanslara ve sempozyumlara katıldı ve kanamalı hastalıkların araştırılmasına, teşhis konulmasına ve tedavi edilmesine ilişkin çok sayıda posterden bilgi aldı. Toplam 3.120 adet makale özeti ve 2.366 adet poster teşhir edildi, bu sayılar kendi alanında uzman olan ve bilimsel çevreler için eşsiz bir bilgi kaynağı olan Cemiyet için bir başka rekor oldu.

ISTH kongresi sırasında katılımcılar, ana salonda 86 adet standı ziyaret ederek farmasötik laboratuvarları ve in vitro teşhis şirketlerini tanıma fırsatı buldu. Bunlar arasında bulunan Stago’nun standını üç gün boyunca yüzlerce kişi ziyaret etti.

Stago’nun ISTH Berlin kongresinde uyguladığı tema, yeni cihazlar ve dijital iletişimdi. Stago simge niteliğinde iki yeni Max Generation sistemi sergiledi: STA R Max 2 ve STA Compact Max 3. Bu sistemler, ağabeylerinin açtığı yoldan giderek kullanıcıların bekledikleri çok sayıda yeni işlevi sunarak devamlılık sağlıyor.  Daha çok uzmanlık gereken bir alanda ise kullanması kolay kumandalarla donatılan yeni kuşak trombo-agregometre cihazı TA 8V lanse edildi. Son olarak da ISTH 2017 kongresinin yıldızı olan cihaz lanse edildi: CE sertifikalı trombin üretimi analiz cihazı ST Genesia. Trombin Üretimi giderek yaygınlaşıyor, Stago bu yeni yöntembilimlerde liderliğe yükseldi. Bu cihazın tanıtımı sırasında yapılan sunumları yaklaşık 100 kişi izledi ve bu sayı kongre için bir başka rekor oldu.

Stantta sergilenen cihazlara ek olarak ürün sunumlarını herkesin izlemesini sağlayan interaktif dokunmatik duvar ekranı kuruldu, yanı sıra katılımcıların oyun oynaması ve Stago’dan ödül kazanma şansına sahip olması için üç adet tablet kuruldu. Bu sırada cep telefonlarını şarj etmek de mümkündü

Son olarak, Stago’nun sponsorluğunu üstlendiği ve sunduğu bir bilimsel sempozyumda katılımcılara acil servislerde hemostaz hakkında bilgi verildi, bu sempozyuma yaklaşık 300 kişi katıldı.

Stago doğal olarak etkinliklerin çoğunu Tweeter’da canlı aktardı. Bu etkinlikler hakkında bilgi için ve Stago’nun dünya genelindeki başlıca etkinliklerini takip etmek için @StagoEvents adresini ziyaret edin. Stago’nun en son haberleri ve yıl boyunca verdiği hizmetleri takip etmek için kurumsal Linkedin profilimizi de ziyaret edebilirsiniz.

ISTH alt komiteleri önümüzdeki yıl 18-21 Temmuz tarihleri arasında Dublin’de toplanacak. Stago’nun da katılacağından ve yeni ilerlemeleri hemostaz dünyasıyla paylaşacağından emin olabilirsiniz.