Stago “Uygulama Kitabı” serisinin 4. kitapçığı: Oral antikoagülantlar

Klinik Geliştirme Departmanımız, parenteral antikoagülantlara ayırdığı 3. kitapçıktan sonra dikkatini antikoagülan tedavisinin bir başka yönüne çevirdi: oral antikoagülantlar. 2014’te lanse edilen bu seride her yıl bir Uygulama Kitabı yayınlanması amaçlanıyor.
Stago “Uygulama Kitabı” serisinin 4

Bu seri,  sağlık sektörü çalışanlarına hemostaz alanında günlük çalışmaları sırasında net ve geniş kapsamlı tıbbi ve bilimsel bilgiler vermeyi amaçlıyor. Her kitapçık için uluslararası uzmanlardan oluşan bir panel görevlendiriliyor, bunların her biri kendi uzmanlık ve araştırma alanına giren konuda bir bölüm yazıyor.

Yeni yayınlanan oral antikoagülantlar konulu kitapçık, Fransızcada Yeni Oral Antikoagülantlar (NACO) adı verilen Doğrudan Oral Antikoagülantlara (DOAC) odaklanıyor, yanı sıra anti-vitamin K (AVK) ilaçlara değiniyor. Her bir tedavi, AVK, anti-XA ve anti-IIA’nın farmakolojik ve klinik özellikleri ve biyolojik izlenmesi, sistematik şekilde açıklanıyor, yanı sıra bu tedavilerin yönetimi ve riskleri hakkında, özellikle de bazı hastalıklar için yönetimi ve riskleri hakkında bilgi veriliyor.  Son bölümde komplikasyon ve kanama meydana gelmesi (antikoagülan etkinin tersine dönmesi) halinde antidotlar hakkında bilgi veriliyor. Avrupa ve Kuzey Amerika’da yerleşik on iki ünlü yazar, Stago’nun koordinasyonuyla bu kitapçığın yazılmasında görev aldı.

Temmuz ayında Berlin’de düzenlenen Uluslararası Tromboz ve Hemostaz Derneği (ISTH) 2017 kongresinde sunulan ve dağıtılan bu 4. kitapçık çok beğenildi, Stago’nun standına konulan 350 adedi sadece 2 günde tükendi!

Esas olarak klinik doktorlar ve patologlar için hazırlanan, fakat hemostaz ve tromboz alanında kaydedilen ilerlemelerle ilgilenen öğrenciler ve sağlık sektörü çalışanlarına da yönelik olan bu 4. kitapçık, halen 20.000 adet dağıtılmış durumda, Stago’dan istenerek temin edilebilir.

Uygulama Kitapları serisi – format: A5 – dil: İngilizce.

 

  • Scores and algorithms in Haemostasis and Thrombosis (2014) - ref. 28111 – 60 sayfa
  • Antiphospholipid syndrome (2015) – ref. 29289 – 76 sayfa
  • Parenteral anticoagulants (2016) – ref. 29618 – 116 sayfa
  • Oral anticoagulants (2017) – ref. 29691 – 100 sayfa